maanantai 30. toukokuuta 2022

Aurinkoa uuteen viikkoonUuden viikon alkajaisiksi muutama kuva siitä, mikä on kukinnan tilanne tänään kotipihalla. Arovuokot ovat nostaneet nuppunsa esiin auringon tultua esiin sadepilvien takaa ja moni niistä on avannut kasvonsa kohti aurinkoa. Arovuokko


Kärhötkin ovat pikkuhiljaa heräämässä kesään. Alla olevassa kuvassa tämän kevään ostos jo esittelee paisuneita nuppujaan. Sen sijaan moni vanhemmista on vasta kasvunsa alussa. Alppikärhö kuitenkin on uskollisesti avannut kukkansa, kun muinakin keväinä.Alppikärhö

Kesäpikkusydän


Kesäpikkusydämet ovat niitä, jotka uskollisesti heräävät joka kevät ja palauttavat uskon siihen, että perennapenkistä nousee taas upeaa kukintaa.


Japaninakileija
Jättipoimulehti on kyllä kaunis katsella sateen ja kostean yön jälkeen. En jaksa olla ihastelematta näitä satoja pikkupisaroita, joita lehdille kerääntyy. Kun kukat avautuvat, kerään niitä usein kukkakimppuun. Ne ovat mielestäni näettejä yhdessä jalopähkämöiden kukintojen kanssa.

Tontillamme kasvoi paljon ahomansikoita, kun tämän ostimme ja onneksi niitä säästyi rakennuspuuhilta. Tytär rakasti pienenä noita makeita pikkumarjoja ja hänestä on suloinen, aurinkoisesti hymyilevä kuva käsissään timotei-heinään pujotettuja metsämansikoita. Siis sellainen oikein perinteinen mansikkakesän otos 💗
Kaunista kesäkuun alkua sinulle!8 kommenttia:

 1. Sinulla on jo paljon kaunista kukintaa. Arovuokosta pidän kovasti. Talvi kuritti omaani, mutta on sentään hengissä.
  Pisarat poimulehdellä ovat kuin timantteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvi oli kyllä hankala monelle kasville ja tuhoja tuli täälläkin.
   Nyt on vaihteeksi sitten sateista ja varsinkaan kesäkukat eivät sitä arvosta. Mutta sellaista se on :)

   Poista
 2. Sade on tehnyt nyt hyvää niin puutarhalle, kuin kasvien kasvulle ja kukinnallekin. Uudessa kärhössäsi on jo muhkean näköiset nuput.

  VastaaPoista
 3. Ah, ihania keväisiä kuvia! Nyt vaihtuu toukokuu kesäkuuhun, ihan hämmästyttää - nautitaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika lentää kyllä nopeasti! Nyt alkoi jo heinäkuu ja tuntuu, että kesäkuu meni yhdessä vilauksessa :)

   Poista
 4. Kauniit kuvat kauniista kukkijoista. Siellä on kevät jonkun verran pidemmällä kuin täällä. Meillä arovuokot eivät vielä nuppuile ja alppikärhötkin ovat vasta heränneet. Pikkusydämet olivat aloittelemassa kukintaa, mutta kaivoin kaikki punaiset pois :D Levisivät vähän liian innokkaasti. Kukkaisaa kesäkuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minulla valkoiset pikkysydämet ovat hävinneet. Yksi vähän erikoisempi punainen vielä sinnittelee, mutta nuo vaaleanpunaiset "maatiaisversiot" selviävät vaikka mistä ja leviävät vähän liiankin kanssa.

   Poista

Kommentit lämmittävät mieltä! Kiitos, kun kerrot vierailustasi.